Badrumsdrömmen blev sann tack vare Vieser Line

En totalomvandling av badrummet i samarbete med bloggen Muotoseikka.

En vision om stora plattor

Inredningsbloggaren och kommunikatören Vilja bor i en småhusförening där det snart skulle bli aktuellt med en badrumsrenovering. När man genomför en badrumsrenovering i en bostadsrättsförening kan det ibland förekomma begränsningar och konflikter på grund av olika synpunkter mellan medlemmarna och föreningen.

Viljas vision var att lägga stora plattor i badrummet, med smidig övergång från golv till väggar. Det är inte helt problemfritt att få stora plattor att se snygga ut med en konventionell, liten golvbrunn. Dessutom kan helhetsintrycket lida.

Problemet och lösningen

Det enda alternativet för de stora plattorna blev en linjebrunn, men det var definitivt inte någon enkel situation. I detta fall var det omöjligt att placera golvbrunnen intill väggen, och dessutom var plattorna inte tillräckligt tjocka för den linjebrunn hon först hade valt. Även helt nya VVS-ritningar hade krävts, vilket skulle ha höjt priset på renoveringen avsevärt.

Räddarna i nöden blev en entreprenör som hade koll på utbudet och en väldigt erfaren plattläggare. De föreslog Vieser Line, som skulle lösa många problem på samma gång. Viesers linjebrunnar kan placeras flexibelt i vilken typ av badrum som helst, och något avvikande brunnssystem behövs inte eftersom Vieser Line är kompatibel med alla Viesers standardbrunnar. Drömbadrummet var alltså ett steg från klart.

– Allt fungerade betydligt bättre med Vieser Line och dessutom är den riktigt vacker. För visst är det så, att om en produkt löser tekniska utmaningar och samtidigt är visuellt snygg så har man hittat en riktig kanonlösning.
Vilja, boende och skapare av inredningsbloggen Muotoseikka

Värt att planera omsorgsfullt

Några nya VVS-ritningar behövdes inte och alla involverade var mycket imponerade av hur lyckad lösningen blev. Även bastun blev inredd med samma stora plattor och man gjorde ett gemensamt fall mellan brunnarna i dusch och badrum.

Man inledde installationen med en noggrann mätning av var golvbrunnarna skulle placeras. Dessa konventionella golvbrunnar gjöts på sina platser i badrummet och bastun. Därefter skötte en erfaren plattläggare om gjutningen och byggde fallet för hand i hela rummet,från väggarna mot brunnarna. Efter att tätskiktet var klart kunde man inleda plattläggningen och installerade ett beklädbart Vieser Line golvbrunnslock med samma läggningsmönster för att få en enhetlig golvyta. Slutresultatet var fantastiskt.

Problemfri vardag tack vare golvbrunn

Badrummet har varit klart en längre tid och golvbrunnen har skött sitt jobb utmärkt. Vattnet rinner effektivt ut genom den breda brunnen och inget vatten blir kvar utanför duschen. Det effektiva flödet ser till att brunnen inte behöver rengöras så ofta. När det väl blir dags att rensa brunnen är det enkelt och säkert.

Ge inte upp dina badrumsdrömmar även om det kan ta tid att hitta den bästa renoveringslösningen. Att sätta guldkant på vardagen är väl värt lite tid. Denna renovering är ytterligare bevis på att Vieser är ett väldigt flexibelt och enkelt val även i lite mer komplicerade projekt.