Linjeavlopp är ett stiligt och lättskött val

I Mattby i Esbo, i omedelbar närhet av köpcentret Iso Omena, metron och en badstrand, håller bostadsaktiebolaget Nokkala Seaside på att färdigställas.

Alla bostäder i det av Hausia byggda höghusbolaget med tre trappuppgångar och 77 bostäder är slutsålda. I de olika valen vid byggandet har man fäst särskild uppmärksamhet på kvalitet och hållbarhet. Till badrummen valde man Viesers stiliga och lättskötta Vieser Line-linjeavlopp.

Hausia är en aktör från Esbo som bygger bostäder i huvudstadsregionen. Målet är att kostnadseffektivt bygga högklassiga hem som håller sitt värde och ökar i värde. Verksamheten styrs av ansvarsfullhet, innovationer och hållbar utveckling.

– Hausia är den största bostadsbyggaren i Esbo. Vi fokuserar enbart på höghusproduktion, berättar Jyri Kajander, ansvarig arbetsledare på bygget av Nokkala Seaside.

En kostnadseffektiv lösning

När man skulle välja lämpliga golvbrunnar till badrummen i Nokkala Seaside, hade Hausia till slut två olika leverantörer att välja mellan. Den ena av dessa leverantörer var Vieser.

– Vi bestämde oss för Vieser för att de var mer kostnadseffektiva, minns Kajander.

Viesers linjeavloppslösning är lättskött för de boende. Dess serviceintervall är väldigt långt och själva rengöringssättet, när det är så dags, är behändigt och snabbt – det kräver inte någon särskild kompetens eller att man minns något. Vattnet rinner effektivt och snabbt ut i golvbrunnen genom de nästan osynliga hålen.

Linjeavlopp ger stil

Utöver lättsköttheten är ett kaklat linjeavlopp också stiligt. Det syns nästan inte bland golvplattorna i badrummet. Just osynligheten gör att ett linjeavlopp ser snyggt ut.

– Linjeavlopp är stiliga. I det här huset finns det rätt så dyra bostäder, och linjeavloppen spelar in när det gäller bostadspriserna, konstaterar Viljar Letlane, arbetsledare för inomhusarbeten på bygget av Nokkala Seaside.

Samarbetet med Vieser har i det stora hela fungerat smidigt. Man har vid behov alltid hört av sig till den andra parten, och eventuella problem har kunnat lösas smidigt tillsammans.

– Informationen har snabbt nått ut till alla, berömmer Letlane.

– Vi vill bara använda högklassiga material. Dessa badrum är ju oerhört stiliga, och en del bostäder har även bastu. Jag tycker badrummen är dessa bostäders själar om man kan säga så, beskriver Kajander.

Vill veta mer?
Oskar Schannong Technical Sales Manager +46 70 370 7217 oskar.schannong@vieser.se

Referenser relaterade till projektet

Brf Nokkalan Seaside

Se presentationen