Ljus och rymlig fritidsbostad

Mikko Kuustonens och Hanna Brotherus charmiga och trivsamma fritidshus med massor av ljus finns på en naturskön plats vid stranden.

Mikko Kuustonens och Hanna Brotherus fritidsbostad som presenterades i TV-programmet Design by Lauri hösten 2019 ligger i Mäntyharju, där Brotherus växte upp. Längst ut på en udde hittade paret en fantastisk strandtomt för en fritidsbostad. Deras främsta önskemål var stora öppna rum för samvaro och trivsel. Lauri Ylönen designade en modern och rymlig fritidsbostad, med stor terrass och separat bastubyggnad.

Till badrummet i huset valde man designgolvbrunnen av modellen Vieser Square med bit av Dekton för att matcha den moderna och unika stilen. Den stora designsilen i måtten 60 x 60 cm är tillverkad av stenmaterialet Dekton och det är meningen att den som duschar står på den stabila fyrkantiga silen. Vieser Square är en kraftig stabil sil med en matt och något grov yta som känns behaglig under foten.

Matchande Dekton-bitar i Vieser Square design kan köpas i Finland från Cosentino. Cosentino erbjuder Dekton i många olika färger och mönster. Vieser Line i rostfritt stål valdes för den separata bastubyggnaden som kontrast till de annars mörka färgerna. Kronan i denna avkopplande och inbjudande miljö är den inbyggda badtunnan på bastubyggnadens däck.

Läs mer om Design by Lauri och om Viesers och Alvardags designsamarbete här.

Bilder från huset: Kuvagalleria Kotka

Bilder på Viesers produkter: Lauri Laukkanen