Naturinspirerat hus vid vattnet

Sångarparet Toni Wirtanen och Jannika B:s andra hem, som presenterades i TV-programmet Design by Lauri, hämtar sin inspiration från den omgivande naturen.

Toni Wirtanens och Jannika B:s fritidsbostad är ett sluttningshus som presenterades i Design by Lauri på TV5 hösten 2019. Programmet fokuserar på byggföretaget Alvardags nybyggnationer och byggprojekt. Till sitt badrum valde paret en Vieser Line-golvbrunn med kakelbeklädd sil för att skapa ett snyggt och enhetligt golv, där golvbrunnen nästan helt smälter in i golvet – bara kanterna är synliga. En elegant väggplatta som påminner om en bergsvägg framhävs som ett vackert element i ett annars diskret och naturnära badrum.

Vieser Line är en användarvänlig och effektiv golvbrunn. Brunnen är självrensande och har utmärkt genomströmning, vilket betyder att vattnet snabbt rinner ner i brunnen och ut ur badrummet. Dessutom har den mycket långt serviceintervall, och när det sedan blir dags att rengöra brunnen är det en enkel uppgift som inte kräver särskilda kunskaper eller specialverktyg.

I det aktuella badrummet installerades brunnen precis intill duschens bakre vägg – men den kan även installeras en bit ifrån väggen eller mitt på golvet. Kunden kan välja platsen helt utifrån visuella preferenser, och när det gäller vattenisoleringen är Vieser Line alltid lika trygg och säker oavsett var den installeras.

Läs mer om Design by Lauri och om Viesers och Alvardags designsamarbete här.

Bilder från huset: Kuvagalleria Kotka

Bilder på Viesers produkter: Lauri Laukkanen