Runo Hotel charmar i Borgå

Ett vackert boutiquehotell har öppnat vid ingången till Gamla stan.

Inredningen en sevärdhet i sig

Det 100-åriga Valtimohuset i Gamla stan i Borgå har sett mycket under historiens gång. Byggnaden har fungerat som tryckeri, bank och biograf. Nu har huset vaknat till liv på ett förtjusande sätt när boutiquehotellet Runo slog upp sina dörrar i början av sommaren.

Redan den historiska fasaden lockar besökare att stiga in, men den riktiga sevärdheten är inredningen skapad av Johanna Laajisto. Detaljer som respekterar husets historia smälter väl in med de stora helheterna och slutresultatet är en magnifik men samtidigt hemtrevlig och lugn miljö.

En fantastisk helhet tack vare stora klinkers

Rummen är också inredda enligt hotellet Runos stil och gästen kan förnimma en lockande behaglig känsla. Lugna ytor och eleganta detaljer skapar en spakänsla i badrummen.

Vieser Lines klinkerbeklädda lock smälter fantastiskt in i helheten i badrummen. Väggarnas plattor med levande struktur fortsätter i golvet, där Viesers linjebrunnar bidrar till en sömlös helhet. Brunnen avtecknar sig bara med linjer i golvytan men uppfyller sitt syfte på ett problemfritt och diskret sätt.

När jag bestämde mig för klinkerbeklädda linjebrunnar fanns det inte många alternativ, men vid valet betonade jag lättskötthet, installation och estetik. Valet föll på Vieser som bäst kunde möta alla dessa behov. Senare såg vi dessutom att Vieser hade andra brunnar som passade perfekt för våra andra utrymmen. Även Viesers säljare och kundservice gjorde ett starkt intryck.”

Erkka Hirvonen, CEO & General manager
Runo Hotel

Finlands finurligaste kallbad

På Hotel Runos vindsvåning finns en riktig pärla: Attic Sauna som erbjuder en rustik bastuupplevelse för alla gäster. Även detta utrymme präglas av estetik och påhittiga små detaljer.

I duschutrymmet har man installerat ett riktigt finurligt kallbad i form av en hinkdusch. Ett Vieser Square designlock i accoyaträ kompletterar helheten. Attic Sauna är en upplevelse för alla sinnen – föreställ dig bara att stå på ett varmt och behagligt trälock samtidigt som ett uppfriskande vattenfall kyler ner dig mellan bastubaden.

Design möter funktionalitet

Design har alltid varit en viktig del av vår verksamhet. Även här kan vi konstatera att golvbrunnen har förvandlats från en teknisk detalj till ett centralt inredningselement – en elegant och tidlös designprodukt.

Även om vi tidvis gått mot strömmen och varit modiga med våra designval har vi aldrig accepterat kompromisser när det gäller funktionaliteten. Denna egenskap märks ännu tydligare i hotellet. Badrumslösningar måste vara funktionssäkra och lättskötta. Våra designlock och pålitliga brunnar erbjuder den kombinationen.
Enkel installation, lätt att rengöra.

Vi är stolta över att ha fått bidra till denna vackra och historiska helhet.