Totalrenoverad sekelskiftslägenhet i Åbo, Finland

Viesers golvbrunnar med unik design var det perfekta valet för familjen Hakala.

Riku Hakalas familj på fyra personer bor i Åbo, i ett vackert hem från slutet av 1800-talet. Huset, som tidigare fungerade som bryggeri, har senare byggts om till bostad. Familjen Hakala vill kombinera nytt och gammalt i sitt hem. I båda badrummen har de låtit installera golvbrunnar från Vieser, eftersom de erbjöd lösningar som bättre passade in i utrymmena än de traditionella modellerna.

”Vårt hus är min frus barndomshem. När hennes far ville sälja fastigheten, beslöt vi oss för att köpa den och flytta in”, berättar Hakala.

”Eftersom det är ett gammalt bryggeri är atmosfären lite industriell. Som motvikt till detta ville vi skapa en lugn och fridfull stil i badrummen”, fortsätter Hakala.

Vieser hjälpte dem att välja den bästa lösningen

Familjen föredrar högklassiga och hållbara material och möbler i sitt hem. Med de moderna, nya lösningarna har de kombinerat gamla och ursprungliga element på ett vackert sätt.

– Vi lät installera Viesers golvbrunnar i båda badrummen. I det ena valde vi en Vieser Line linjegolvbrunn och i det andra en Vieser Corner hörngolvbrunn. Vi ville har en lösning som bättre smälter in i helheten, berättar Hakala.

– Enligt vår erfarenhet passar de här golvbrunnarna från Vieser också bra i renoveringsobjekt. Montörerna hade inga som helst problem. På Vieser var de mycket hjälpsamma gällande både tekniska lösningar, utseende och design, berömmer Hakala.

Lätta att hålla rena

Enligt Hakala är familjen mycket nöjd med slutresultatet – det både känns och ser ut som de förväntade sig i planeringsskedet.

”Golvbrunnarna har också i praktiken visat sig vara ett perfekt val, eftersom de är lätta att hålla rena”, förklarar Hakala.

”Om man inte vill ha det traditionella fyrkantiga gallret mitt på golvet i sitt nya eller renoverade badrum, så är det här ett utmärkt alternativ”, sammanfattar Hakala.