Vackert timmerhus reser sig i linje med naturen

Jontte Valosaari uppskattade lätthet på Vieser

Ett ståtligt timmerhus reser sig som bäst på en vacker och naturnära tomt i Sjundeå. Jontte Valosaari har byggt sitt framtida hem från början för att åstadkomma exakt en sådan helhet han önskar sig. Valosaari, som i sina materialval har gynnat så många inhemska aktörer som möjligt, bestämde sig för golvbrunnar från Vieser, som tillhandahöll en installationsvänlig och elegant lösning.

Valosaari är brandman, sångare och tvåbarnsfar. Innan han påbörjade sitt byggprojekt hade han flera alternativ i tankarna, från flerbostadshus till färdiga småhus. Inget kändes emellertid helt rätt, eftersom han ville vara nära naturen i ett lugnt område. Eftersom Valosaari har tidigare erfarenhet av att bygga, kändes ett byggprojekt i slutändan som det enda rätta alternativet.

”Jag önskade mig ett så naturvänligt, plastfritt och allergifritt hus som möjligt, med bra inomhusluft. Därför föll valet på ett timmerhus”, förklarar Valosaari.

”Installationen var enkel och tydlig”

Valosaari har i sina material- och produktval velat gynna så många inhemska leverantörer som möjligt. Det var också en av faktorerna som påverkade valet av Vieser. Förutom att linjeavloppet var inhemskt var bland annat installationsvänligheten och de rätta måtten avgörande.

”Efter att ha blivit rekommenderad Vieser och fördjupat mig i saken behövde jag egentligen inte ens fundera på andra lösningar. Vieser hade flera passande produkter. Min plan var att lägga 800 mm x 800 mm golvkakel på badrumsgolvet och jag tyckte att Viesers 800 mm långa linjeavlopp kunde bli ett fint komplement”, erinrar sig Valosaari.

Installationsvänligheten överträffade nog mina förväntningar. Jag kan varmt rekommendera Vieser just på grund av den enkla installationen och rengöringen.

Jontte Valosaari

Valosaari kände till Viesers produkter också från tidigare byggprojekt. Han hade tidigare själv bland annat installerat Viesers golvbrunnar i standardmodell. Installationen av linjeavloppet var enkelt eftersom det passade direkt i golvbrunnen.

– Allt som krävdes var en noggrannare titt på nivån, för att den säkert skulle passa in med golvets. Installationen var enkel och tydlig eftersom instruktionerna var utmärkta. Finländska män läser ju vanligtvis inte instruktioner, men nu gjorde jag det. Det gav mig det slutliga stödet inför installationen, vilket gjorde den väldigt enkel, ler Valosaari.

Byggprojektet är för närvarande på slutrakan. Så här långt har allting gått mycket bra.

– Vi har lyckats undvika större problem, och inga bekymmer har dykt upp på vägen. I det stora hela har projektet gått bra, säger en nöjd Valosaari.

Samarbetet med Vieser var smidigt i alla faser av processen, från val till installation. Kundtjänsten var alltid redo att hjälpa till om det uppstod frågor.

En av linjeavloppets fördelar är till exempel rengöringsmöjligheten. Den är verkligen lätt att rengöra. Sist och slutligen fanns det alltså inget tvivel om vilket mitt val av golvbrunn skulle bli.

Jontte Valosaari