Vår historia

Vi på Vieser tror att inget är omöjligt och att allt går att göra lite smartare.

Historia

Vi är ett finländskt familjeföretag som tillverkar och marknadsför golvbrunnar. Företaget grundades 1973 i Kauhajoki i Österbotten av Erkki Jyllilä, som hade en vision om en produkt som skulle lösa ett vanligt praktiskt problem: Att få ut vattnet ur badrummet på ett säkert sätt och till en lägre kostnad med en produkt som erbjuder högre kvalitet och enklare installation än golvbrunnar i gjutjärn.

Företaget började utveckla en på den tiden, sällsynt plast- och formteknik och lanserade unika och funktionellt banbrytande VVS-produkter. Produktionen inleddes i Kauhajoki och Vieser tillverkar fortfarande alla sina produkter i Finland.

Som kvitto på sitt goda arbete har Vieser blivit en klar marknadsledare i Finland och fått en stark position i de andra nordiska länderna. Våra kunder väljer våra produkter gång på gång och Viesers golvbrunnar har installerats i över sju miljoner badrum. I dag handlar produktdesign också om estetik och inspirerande formgivning, men grunden är alltid fungerande produkter som underlättar vardagen och överträffar förväntningarna hos såväl professionella kunder som husägare.

Bröderna Jyllilä, Olavi (till vänster) och Erkki (i mitten) tillsammans med en kompis i slutet av 50-talet.

Vår filosofi

Vi utvecklar ständigt nya produkter för att tillgodose kundernas behov med bästa möjliga lösningar. Vieser står för överlägsen kvalitet, funktionalitet och hållfasthet. Vi satsar på produktdesign och hållbarhet för att erbjuda eleganta lösningar för moderna hem som samtidigt underlättar vardagen.

Våra produkter är gjorda för att låta kunderna förverkliga sina inredningsdrömmar och inspirera dem i deras estetiska val. Vi vill bidra till att skapa personliga, snygga och harmoniska inredningshelheter som gör livet lite bättre.

Vieser – liten men stor

Vieser är en del av Paree Group, vars första del grundades 1973. Paree Groups omsättning är cirka 75 miljoner euro (år 2021). Företaget har över 450 anställda.

Kontakta oss Kontakta oss