Unik design – högsta funktionssäkerhet

Golvbrunnen blev en blickfångare

Framtidens badrum tar form

Dagens badrum är mer än bara tekniska utrymmen – därför satsar allt fler på trivsamhet och inredning. Naturliga teman som trämaterial, hållbara och ansvarsfulla val och nordiska produkter är hörnstenar för Viesers verksamhet och samtidigt starka framväxande trender inom badrumsinredning.

Design har alltid varit en viktig del av vår verksamhet. Till en början fokuserade vi på att utveckla en tekniskt fulländad golvbrunn. Nu erbjuder vi dessutom golvbrunns silar designade för att smälta in i badrumsinredningen. Golvbrunnen har förvandlats från en teknisk detalj till ett centralt inredningselement – en elegant och tidlös designprodukt.

”En golvbrunn är inte längre bara en teknisk lösning; det kan vara badrummets mittpunkt – en vacker, tidlös designprodukt.”

Prisbelönt finländskt designsamarbete

På senare år har vi lanserat helt nya designsilar för golvbrunnar med revolutionerande former och material. Vi har ett nära samarbete med de ledande nordiska designbyråerna Aivan Design och Pentagon Design.

Även vårt sortiment av fyrkantiga så kallade konventionella silar har en kompromisslös design som tagits fram i samarbete med finländska formgivare.

Kombinerar design och funktionalitet

Även om vi tidvis gått mot strömmen och varit modiga med våra designval har vi aldrig accepterat kompromisser när det gäller funktionaliteten. Våra designlock är kompatibla med alla Vieserbrunnar och alltid lika problemfria och lättskötta för slutanvändarna. Alla våra produkter, från golvbrunnar till lock och silar, har utmärkt flödeskapacitet och långt serviceintervall.

Alla golvbrunnsprodukter i vårt breda sortiment garanterar bästa möjliga valmöjligheter för alla behov både ovanför och under golvytan. Denna kombination av design och funktionalitet är idealisk för såväl inredningsdesigners som installatörer. På våra referenssidor kan du titta på badrumsdrömmar som gått i uppfyllelse med vår hjälp.

”För oss innebär formgivning såväl högklassig synlig design för badrum som förstklassig funktionalitet under golvytan som gör vardagen enklare.”

Janina Ollberg, Head of Products and Design, Vieser

Trä – ett naturligt val

Naturlighet är en tidlös trend och det är ingen slump att vi valt trä som material i vår långsiktiga produktutveckling. Vi har som första företag introducerat ett helt nytt slags golvbrunnslock i trä. Träet känns behaglig och stabilt under fötterna och ger en mjukare och mer naturlig ljudmiljö i duschen.

Våra silar i Svanenmärkta Kebony-trä tillverkas giftfritt och ekologiskt. En unik behandling gör de hårda, tåliga och vackra trämaterialen utmärkt lämpade för badrum.
Läs mer om trämaterialen vi använder och behandlingen på produktsidorna för Dot och Square.

Fritt val

Viesers finsktillverkade designprodukter ger en helt ny frihet att inreda badrummet efter egna preferenser. Golvbrunnens plats går att välja flexibelt och beroende på materialet kan man antingen framhäva locket eller låta det smälta in som en del av golvet.

Stora plattor, naturligt trä och allt däremellan – valet är ditt.

Vi har tagit fram ett antal färdiga helheter för våra olika designlock.
Välkommen att bli inspirerad!

Kontakta oss Kontakta oss