Badrum anpassade efter inredningen

På Bostadsmässan 2020 i Tusby fanns många hus där man kunde hämta badrumsinspiration. Ett av visningshusen med kreativa badrumslösningar är ”Pikkupolku Moderni”.

Pikkupolku Moderni är inrett med mängder av färgstarka detaljer och trä. Badrummen har kreativt placerade linjeformade golvbrunnar för att matcha husets övergripande inredningstema.

Badrummet på nedervåningen har gråa rombformade plattor som även täcker golvbrunnslocket och får den beklädda Vieser Line-golvbrunnen att smälta in plattornas mönster. Duschens infällda schampohylla med spotlights framhäver väggplattornas enhetliga mönster. Detta möjliggörs av att fallet mot brunnen vid bakväggen går i en riktning så att hela plattor kan användas och golvets mönster kan fortsätta på väggen.

Badrummet på den övre våningen ser vid första anblicken ut att helt sakna golvbrunn. Det är tack vare en finurlig användning av Vieser Line med mattsvart rostfritt galler. Brunnarna är placerade längs bastuns glasvägg mot badrummet, vilket ger ett snyggt duschgolv med stora plattor och fall mot brunnarna som ligger som en ränna mellan duschen och bastun.

På bilden kan man se en skymt av den diskreta raden av svarta golvbrunnar nedanför bastulaven.

Husets badrumslösningar är utformade efter ägarnas visuella preferenser. Därför har man valt produkterna för att slippa skära de stora golvplattorna eller göra själva golvbrunnarna till synliga element i badrummen. Detta fungerar särskilt bra i badrum där man vill att andra visuella detaljer eller större helheter ska fånga blicken.

Den snygga moderna bastun i ljust trä spelar huvudrollen bakom en stor glasvägg och kompletteras av ett badrum i dämpade nyanser. På nedervåningen får de spännande formade plattorna och den upplysta hyllan utrymme att synas med den i övrigt nedtonade inredningen.

Vieser Line installeras ofta intill väggen, men det finns många andra placeringsalternativ. Golvbrunnen är alltid lika funktionssäker och tät oavsett installeringssätt. Därför kan kunden fritt välja golvbrunnens plats utifrån sina visuella preferenser. Bara en golvbrunn räcker bra även för två duschar, för Vieser Line är kompatibel med golvbrunnen Vieser One som har mer än tillräcklig kapacitet för två duschar.

Är du VVS-projektör eller montör? Vieser Line är enkel att installera och funktionssäker och problemfri i användning. Brunnen behöver sällan rensas, men när det i sinom tid behövs är det en enkel uppgift. Se vår korta installationsanimation för Vieser Line som sammanfattar och åskådliggör arbetsmomenten tydligt.