Fjällsemester med stil i Ruka

När Scandic Rukahovi renoverades ville hotellet även ge badrummen ett lyft med golvbrunnar som kombinerar elegant design och bästa möjliga funktionalitet.

Det klassiska skidhotellet Scandic Rukahovi har ett centralt läge i alpbyn precis intill Rukafjällets skidbackar. Det är ett äkta ”ski-in/ski-out”-hotell med omedelbar tillgång till Rukas pister och skidspår. Hotellet har både hotellrum och lägenheter samt ett mångsidigt restaurangutbud. Med plats för 548 gäster är det fjällortens största hotell.

Åren 2019–2020 genomförde Scandic Rukahovi en omfattande renovering som också inkluderade nya badrum. Tanken var att även duscharna skulle få en gnutta lyx och tidlös elegans. Som golvbrunnslösning valde man Vieser Line för att kunna skapa snygga enhetliga golvytor i duscharna. Den stilrena och harmoniska inredningen tål tidens tand och skapar spakänsla i badrummen.

För ett hotell är det särskilt viktigt att allt som har med service och underhåll att göra kan hanteras effektivt och obemärkt i bakgrunden. Man vill ge hotellgästerna möjlighet att komma bort från vardagen och njuta av semestern. Golvbrunnslösningen på Scandic Rukahovi valdes med denna aspekt i åtanke, som inte alla tänker på när de väljer golvbrunn. På ett hotell måste varje golvbrunn fungera effektivt och ha ett långt serviceintervall.

För en fulländad duschupplevelse är det viktigt att vattnet rinner ut snabbt och därför måste golvbrunnen ha ett effektivt flöde. Det är viktigt med ett långt serviceintervall för att inte ta upp tid från den noggrant tajmade städningen.

När det sedan är dags att rensa golvbrunnen måste det gå snabbt, enkelt och utan besvärliga arbetsmoment eller specialverktyg. Vieser Line uppfyller alla dessa krav med råge. Golvbrunnslösningen är uppbyggd kring den populära och ytterst effektiva finsktillverkade golvbrunnen Vieser One. Vieser Ones höga flödeskapacitet och geniala konstruktion erbjuder precis den enkelhet och funktionssäkerhet som krävs i badrum som används flitigt – men samtidigt en snygg yta som matchar inredningen med sitt beklädbara lock. Vieser Line är dessutom ett tryggt och stabilt val både vad gäller användning och tätskikt.

”Det är skillnad på olika golvbrunnslösningar. I ett hotell är kravnivån hög och städningstiden optimerad för bästa resultat. Ett långt rengöringsintervall innebär mer tid över till att städa resten av badrummet, vilket ger högre städkvalitet. Vieser Line är snygg och enkel att hålla ren”, berättar Niina Käkelä, städchef på Scandic Rukahovi.

”Renoveringen av Scandic Rukahovi har varit ett viktigt projekt för oss, där badrummens nya design kompletterar intrycket av ett modernt och högklassigt hotell. En välplanerad badrumsinredning med ett elegant och diskret golvbrunnslock är kännetecknande för den standard vi vill erbjuda våra hotellgäster. En unik upplevelse där alla detaljer är noga genomtänkta för att komplettera varandra bidrar till en förstklassig semesterupplevelse i Ruka”, säger hotellchefen Lea Riekki.

Läs mer om Scandic Rukahovi här.