50 år av innovativt företagande och tillväxt

Som en del av PAREE-gruppen firar Vieser sin femtioåriga resa.

Första april 1973 i en liten finsk by Kauhajoki, grundades den allra första delen av vårt företag. Ursprungligen hette den Muovi-Serres, Jyllilä, Säntti Ky. Företagets uppdrag var att lösa kundproblem med innovativa nya lösningar som kombinerade nytt material och ny produktionsteknik med -det som nu verkar vara moderna start-up-tekniker – snabb prototypframställning och användarinkluderande innovationsmetodik. Strax efter föddes Vieser-golvbrunnen med ett löfte om att förlänga byggnaders livscykel och ersätta gjutjärnsavlopp som var benägna att läcka och orsaka vattenskador. Produktkategorins namn, Vieser, härleddes med en österbottnisk glimt i ögat, från finska orden ”viemäröintituotteita Serrekseltä” – avloppsprodukter från Serres.

Sedan dess har vi vuxit till en grupp företag som sträcker sig från avlopp till sjukhusteknologi. Tillsammans är vi Paree Group. Idag firar vi resan och framtiden tillsammans med alla systerbolag och våra grundare!

”Vi har en otrolig historia och en stark erfarenhet att luta oss mot: 50 år av framgångsrik affärsverksamhet, över flera sektorer och geografier. Vi har vuxit från en lokal enhet till en familj av företag med 450 anställda och med inverkan på en global skala – det har varit en fantastisk resa och en värd att firas. Ändå är det fortfarande mycket mer intressant vad vi kommer att göra med de kommande 50 åren och nästa”, Annika Jyllilä-Vertigans, VD för Vieser och familjeägare i Paree-gruppen.

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare som inredningsdesigners och husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sju miljoner badrum och företaget har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Estland.