Nya Vieser Lauha x Joanna Laajisto produktsortiment

Vieser utökar sitt produktsortiment och lanserar sin nya möbelkollektion den 3:e maj 2023. De nya träprodukterna är designade av inredningsarkitekt Joanna Laajisto och är tillverkade i Finland.

Vieser har sedan länge svarat på kundernas förändrade förväntningar på badrum genom att lansera designbrunnsprodukter som tillgodoser detta behov, till exempel stora träöverdrag för golvbrunnar, som har tagits emot mycket väl bland kunderna. Dessa nästa generations locklösningar kombinerar toppmodern tillförlitlighet med avancerat designarbete.

Som en naturlig fortsättning på denna utveckling introducerar Vieser nu en helt ny dimension i sitt produktsortiment, högkvalitativa designmöbler designade av designern och inredningsarkitekten Joanna Laajisto.

Vieser Lauha x Laajisto – ett mildare liv

Namnet på produktlinjen, ”Lauha”, är finska och hänvisar till företagets österbottniska rötter. I Viesers hemregion i Kauhajoki kallar man det milda ljuva vädret för ”lauha”. Samma vilsamma atmosfär upprepas i de nya möblernas formspråk. Tidsbeständig design kommer med försäkran om att produkterna tål användning och olika förhållanden. Lauha produkter är gjorda av Kebony trä lämplig för våtrum . Precis som med Viesers brunnslock Kebony i trä möts genomtänkt design och funktionalitet med Lauha-produkter.

Annika Jyllilä-Vertigans, Joanna Laajisto och Ulla Koskinen, bild Sofie Jokinen

”Jag strävar efter ändamålsenlighet i mitt designarbete. Produkten ska ha en motivering för att bli verklighet – både visuellt, funktionellt och även kvalitetsmässigt. När jag designade Vieser Lauha x Laajisto-produkterna strävade jag efter klassicism, som kommer att hålla över tid, inte bara vad gäller själva materialen utan också när det gäller deras estetik. Jag är också särskilt nöjd med det högkvalitativa vackra träarbetet. När designprocessen har övervägts noggrant från början till de allra sista stadierna, skapas produkter som inte bara har berättigande utan också mening.”

Inredningsarkitekt och designer Joanna Laajisto.

Tidsbeständig och vacker

Produktfamiljen Lauha x Laajisto består av tre designmöbler, som är en pall med förvaringsutrymme, en handdukshängare och en klädhängare. Produkterna är lämpliga för våtutrymmen i hemmet, men de kan lika gärna vara en del av annan heminredning.

”Det är av största vikt för oss att vårt varumärkeslöfte, Simply Smart Living, uppfylls i allt vi gör. Kärnan i Lauha-konceptet är samma faktorer som i vårt företags grundidé att förena ambitiös design och kompromisslös funktionalitet. Lauha är också ett slags återgång till våra österbottniska rötter. Jag är mycket glad över de fina resultaten av detta designsamarbete och ser fram emot att se hur de kommer att tas emot”, säger Annika Jyllilä-Vertigans, VD för Vieser.

Vieser Lauha x Joanna Laajisto produkter:
· Vieser Lauha pall
· Vieser Lauha handdukshängare
· Vieser Lauha klädhängare

Produkterna finns till salu i Finnish Design Shop.

Utforska kollektionen