Vieser blir medlem i Green Building Council Finland

Företagsansvar och en hållbar verksamhet har nyligen valts ut till ett strategiskt spetsprojekt inom Vieser. Temat är i sig inget nytt hos oss utan har varit en naturlig del av vår affärsutveckling och en hörnsten i företaget ända sedan Vieser grundades.

”Viesers ledning har ett nära samarbete för att driva projektet framåt. För att stödja det viktiga uppdraget har vi gått med i Green Building Council Finland under hösten”, berättar hållbarhets-, utvecklings- och kvalitetschef Esa Mouhu, som är ansvarig för hållbar verksamhet på Vieser.

Green Building Council Finland är en ideell organisation som är en del av det internationella nätverket World Green Building Council. I Finland verkar organisationen för att främja koldioxidneutrala lösningar som stöder cirkulär ekonomi och ett mer hållbart levnadssätt så att de blir en naturlig del av bygg- och fastighetsbranschens verksamhet.

”Medlemskapet i Green Building Council Finland sänder starka signaler om vårt engagemang för att utveckla byggkonsten och bromsa klimatförändringarna. Vårt mål är att komma med
i kommittéverksamheten där man delar med sig av bästa praxis och utvecklar branschen tillsammans med andra aktörer. För vår del vill vi främja hållbar utveckling med bland annat framtidens materialval och genom samarbete minska koldioxidavtrycket för våra produkter”, förklarar Esa.

”Vi bär alla ansvaret och har en specifik roll när det gäller att utveckla hållbar affärsverksamhet. Vi på Vieser vill aktivt påverka dessa viktiga saker i hela organisationens verksamhet och processer. Green Building Council är ett viktigt forum för oss där vi kan förena krafterna och dra vårt strå till stacken för det gemensamma målet”, konstaterar Viesers verkställande direktör Annika Jyllilä-Vertigans.

Läs mer om Green Building Council Finland verksamhet och mål här.

 

——

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare som inredningsdesigners och husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sex miljoner badrum och företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge och Estland.