Vieser & design

Annika Jyllilä‐Vertigans till styrelsens för Design Forum Finland

Viesers verkställande direktör Annika Jyllilä‐Vertigans har valts till styrelsen för Design Forum Finland, en organisation som arbetar för att främja finsk design. Design Forum Finland stödjer tillväxt samt internationell konkurrenskraft och framgångar bland finska företag och organisationer genom att främja designanvändning på strategisk nivå.

Vieser har på senare år under Jyllilä-Vertigans ledning satsat kraftigt på att göra design till ett kärnelement i sin strategi och systematiskt utvecklat designkompetens inom hela organisationen.

Viesers satsningar på formgivning och design har resulterat i en serie designgolvbrunnar som i fjol fick erkännande i form av ett hedersomnämnande till det innovativa golvbrunnlocket Vieser Dot i Accoyaträ i designtävlingen Fennia Prize 20.

”Jag ser fram emot uppdraget och att få bidra till det finska designarbetets framgångar som strategiskt kunskapsområde och tillväxtmotor. Världen omkring oss förändras och det gör även kundernas behov. Utmärkt funktionalitet är en viktig produktegenskap, men samtidigt något som allt oftare tas för givet snarare än att ses som en konkurrensfördel. Att skapa mervärde kräver nytänkande lösningar, nya kontakter och mångsidig expertis. Design Forum Finland gör ett fantastiskt arbete med att lyfta fram dessa frågor. Det är en stor glädje och en ära för mig att som familjeföretagare genom styrelseuppdraget i DFF få bidra till tillväxt och värdeskapande bland finska företag”, kommenterar Annika Jyllilä-Vertigans.

Mer information:

Anna Elo, Head of Marketing and Communications
anna.elo@vieser.fi
+358 40 5812567

Mer information om Design Forum Finland

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare och inredningsdesigners som husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sex miljoner badrum och företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge och Estland.