Efterlängtad produktnyhet från Vieser: marknadens lägsta golvbrunn

Viesers effektiva och funktionella golvbrunnsfamilj Vieser One får idag utökning i form av en ny extra låg golvbrunn. Den nya låga golvbrunnen har en höjd på bara
69 mm
men trots det en kapacitet på 1,2 l/s.
Brunnen har DN50-utlopp och möjlighet till ett DN32-sidoanslutning.

”Vi ser kraftigt växande efterfrågan och behov på byggmarknaden inom renoveringar och särskilt stambyten. Därför ville vi skapa en golvbrunn som kan möta behovet för särskilt låga konstruktioner”, säger Marko Kojo, försäljningsdirektör på Vieser.

Fördelarna med den extra låga modellen av Vieser One är störst i mellanbjälklag där man behöver gjuta tunt på monteringsplattan eller där det på annat vis är svårt att bygga fallet mot brunnen.

Innovativt vattenlås med membranteknik

Vattenlåset i den extra låga golvbrunnen bygger på en innovativ membranteknik. I stället för ett konventionellt vattenutrymme har låset ett lufttätt membran som öppnas när vattnet strömmar igenom det och stängs därefter igen för att stänga inne avloppsgaser.

Eftersom brunnen saknar vattenutrymme är den även perfekt för byggnader som haft problem med uttorkade vattenlås. Dessutom är brunnen tystare i användning.

Kompatibel med Viesers designlock

Extra låga Vieser One är självfallet även kompatibel med alla våra designlösningar. Golvbrunnssystem med Viesers golvbrunnar och lock har 10 års systemgaranti.

”Viesers ambition är alltid att lösa problem och tillgodose kundernas behov. Vi är lyhörda för synpunkter och idéer från proffs som designar våtrum och installerar golvbrunnar. Samtidigt vill vi också uppfylla slutkundernas önskemål”, säger Viesers verkställande direktör Annika Jyllilä-Vertigans.

Läs mer om extra låga Vieser One på produktsidan: Vieser One lågmodell DN50 1×32 extra låg med stödben.

Produkten finns med och utan stödben.

 

Mer information:

Anna Elo, marknadsföring och kommunikation

anna.elo@vieser.fi

Tfn: +358 40 581 2567

 

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare och inredningsdesigners som husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sex miljoner badrum och företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge och Estland.