Vieser med på Architect@work i Oslo

Vieser, en finländsk tillverkare av designgolvbrunnar, deltar i arkitekturmässan Architect@work i Oslo den 29–30 september.

Mässans tema är nya innovationer. Vid Viesers monter presenterar vi bland annat våra designgolvbrunnar som fått hedersomnämnande i designtävlingen Fennia Prize. Andra designlock som presenteras är Vieser Dot i Accoyaträ och Vieser Square i mörkt Kebonyträ. I sitt innovations- och designarbete utgår Vieser från tidlösa former, lång livslängd och tåliga material samt funktionssäkerhet vid daglig användning. Även miljövänlighet är en viktig aspekt.

Trä har fått något av en renässans som inredningsmaterial. Vieser är först ute i Norden med golvbrunnslock i trä som uppfyller de tuffa kraven som ställs på våtrumsmaterial. Produkterna är ansvarsfullt producerade av äkta trä och behandlade med naturliga metoder. Behandlingen ger dem de tekniska egenskaper som krävs i krävande våtrumsmiljöer. Designprodukterna är starkt fokuserade på användarupplevelsen; trä känns mjukt och varmt under fötterna och vattnet från duschen smattrar mjukt mot träytan, vilket skapar en behaglig ljudmiljö. Att ta en dusch blir en rogivande stund för sig själv i stället för trist rutin och sätter guldkant på vardagen.

Produkternas snygga och väl genomtänkta formgivning inspirerar till kreativitet. Golvbrunnslocket är ett tidlöst designelement bland föränderliga trender och stilar. Här tillför lockens modularitet en extra dimension: vid valet av golvbrunn förbinder sig kunden endast till lockets form. Kunden kan själv byta ut den synliga delen, det vill säga locket, mot ett med samma form i en annan nyans eller ett annat material – utan att byta ut andra delar av brunnen – vilket innebär att man slipper en dyr renovering. Vieser erbjuder även lock med samma form som går att klä med klinker samt ett stort antal andra alternativ i olika utföranden, till exempel vår populära linjebrunn Vieser Line.

”Vi vet att det i Norge finns mängder av kunder med ambitiösa och innovativa krav på badrumsinredningen som förutom elegant design vill ha hållbart tillverkade produkter med lång livslängd. Detta är önskemål som Vieser med sina produkter kan tillgodose, samtidigt som vi erbjuder ett spännande men funktionssäkert inredningsalternativ med enkel installation för norska badrum”, säger Jens Persson, Viesers Head of Sales i Skandinavien.

Kom och träffa oss och ta en titt på våra produkter. Du hittar oss vid monter 82.

 

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare och inredningsdesigners som husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sex miljoner badrum och företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge och Estland.