Designgolvbrunnar från Vieser visas i de fina fritidsbostäderna i programmet Design by Lauri

(Vieser Oy, Press release 8 October 2019 / Photograph: Saku Tiainen)

Designgolvbrunnar från Vieser visas i de fina fritidsbostäderna i programmet Design by Lauri.

Serien Design by Lauri som har startat i Finland innehåller ett elegant urval av finländska golvbrunnar i design och tillverkning av Vieser. I serien får vi också se en nyhet, Vieser Square, Kebony Bali edition, en fyrkantig och mörkbehandlad överdel av Kebony-trä som är formgiven av Rasmus-sångaren Lauri Ylönen och designern Saku Sysiö.

Lauri Ylönen är värd i programmet som under hösten följer hur drömmar förverkligas i kända finländares fritidshus, genom byggfasen ända till färdigt fritidshem. De medverkande är finska hockeyspelare, formgivare, musiker och andra kändisar som Ville Leino och Eveliina Alanne, Toni Wirtanen och Jannika B samt Mikko Kuustonen och Hanna Brotherus. Det fjärde objektet är en modern fiskarstuga som byggs för de två skådespelarna Tommi Korpela och Kari Hietalahti. Alla lösningar för golvbrunnar är från Viesers sortiment.

Finländska Vieser Oy:s marknadsförings- och kommunikationschef Anna Elo är begeistrad över samarbetet med Design by Lauri.

”Ett badrum kan få en fin finish med designgolvbrunnar, men tyvärr är de obekanta för många finländare än idag. Nu kan vi ge dem en möjlighet att se hur våra lösningar ser ut färdigmonterade på riktiga byggobjekt och vilka inredningsdrömmar man kan förverkliga med dem i badrum”, säger Elo förtjust.

 

Golvbrunn ger orientalisk stämning

En nyhet som visas i TV-serien är designgolvbrunnen Vieser Square Kebony Bali Edition, som Lauri Ylönen har tagit fram i samarbete med Saku Sysiö från design- och innovationsbyrån Aivan. Sysiö och Vieser Oy har svarat för den tekniska designen, men Ylönens idérikedom kommer fram i det Bali-inspirerade visuella elementet. Kebony Bali Edition kompletterar Viesers serie Square, som även inbegriper modeller i stort format av ljust Accoya-trä och Dekton-material av pressad sten.

”Jag ville skapa en sil som ger vilket badrum som helst en känsla av utedusch på Bali. Den ger duschutrymmet lite orientalisk känsla, och trä är också ett väldigt finländskt material”, berättar Ylönen.

Designsilen i fråga, Vieser Square Kebony Bali edition, är fyrkantig med måtten 60 x 60 centimeter. Den är tillverkad av mörkt, starkt och vattentåligt Kebony-trä och påminner i stilen om ribbverk från japanska bad. I avsnitten om Ville Leinos och Eveliina Alannes hem, som sänds 19.11 och 26.11, får vi se silen färdigmonterad i parets japanskinspirerade badrum.

 

Golvbrunnar kan framhävas eller tonas ner

Designsilen av Ylönen och Sysiö gör golvbrunnen till ett blickfång i rummet, men den kan också tonas ner och göras i det närmaste osynlig.

”Design by Lauri visar också golvbrunnsmodeller i serien Vieser Line, som funnits längre på marknaden och som kan kaklas över och fyllas med exempelvis mikrocement. Silen följer golvets yta i rummet och ger ett enhetligt och harmoniskt intryck. Bara de tunna kanterna avslöjar att brunnen finns. Detta ger kunden visuell frihet och fler alternativ i utformningen av badrummet”, berättar Elo.

Vieser har tillverkat skandinaviska golvbrunnslösningar i Kauhajoki sedan 1973. Mer än fem miljoner golvbrunnar från Vieser har installerats i Finland, Sverige, Norge och Estland. Alla brunnsprodukter som Vieser tillverkar är typgodkända och lämpliga för våtutrymmen.

 

Mer information:

 

Vieser Oy

Anna Elo

Head of Marketing and Communications

Anna.Elo@vieser.fi

+358 40 581 2567

Skogsjungfrugränden 8

02130 FIN-Esbo

www.vieser.fi