Vieser syntes aktivt på Habitare med sin prisbelönta monter Natural by Vieser

Vieser Oy, Pressmeddelande 20.9.2019

Vieser syntes aktivt på Habitare med sin prisbelönta monter Natural by Vieser

Dagens badrum har genomgått en stor förändring från ett tekniskt utrymme till ett genuint inredningsobjekt vars ytor, material och belysning stiliseras för att skapa rätt stämning. Såväl konsumenter som byggföretag och designers är medvetna om det och därför ar det viktigt, närmast oumbärligt, att erbjuda olika alternativ. ”Vi ville presentera vårt Natural by Vieser-sortiment av designkakel i en hel badrumsvärld som inspirerar och öppnar nya inredningsmöjligheter för badrum”, säger Viesers vd Annika Jyllilä-Vertigans. Viesers sortiment omfattar också andra teman. Till Habitare valde vi det enkla Natural by Vieser-temat som vår designer Linda Bergroth blåste liv i med sin minimalistiska paviljongavdelning med japansk atmosfär, säger Annika. ”Tillsammans med våra partner kan vi skapa nya världar och inspirera människor”, fortsätter hon.

Vår avdelning lyckades visa upp badrummets golvbrunn i ett nytt sken och erbjuda besökarna en lugn oas i Habitare-vimlet med hänsyn till temat för årets Habitare-mässa, Mind spaces. Vi är tacksamma för den glada uppmärksamhet som vi fick både av besökarna och i form av priser, säger Anna Elo som ansvarar för Viesers marknadsföring och kommunikation. Vi gläder oss över att i år ha fått motta såväl Sisustustoimittajat Ry:s som Habitares internationella bloggares pris för bästa mässavdelning. Det är fint att finländsk design av hög kvalitet intresserar allmänheten och att man vågar välja personligare och mer unika lösningar i badrumsinredningen, säger Anna.

Naturlighet är grunden för vårt Natural by Vieser-sortiment. På avdelningen presenterades materialen Accoya (trä), Dekton (rekonstruerad sten) och rostfritt pulverlackerat stål. Hörnstenarna för vår verksamhet är miljövänliga material med lång livslängd i dagligt bruk. Golvbrunnens lock är avsett som ett tidlöst designelement bland föränderliga trender och stilar. Vieser samarbetar med de ledande finländska formgivarna Saku Sysiö Aivan och Arni AromaaPentagon Design. Avdelningens helhetsintryck kompletterades av INR:s klara duschväggar i glas och Volas matta, vita kranar och duschar. Som dekoration användes möbler från Made by Choise och textilier från Lapuan kankurit.

Vieser är en genuin inhemsk designprodukt. Våra produkter har tillverkats i Kauhajoki i Österbotten sedan 1973. I Finland är vi marknadsledare inom tillverkningen av golvbrunnar. Vi har även verksamhet i Sverige och Norge.

Veiser i publikationer om Habitare: The Northerly (på engelska) och Finnish Design shop, Design stories

Mer information:

Vieser Oy

Anna Elo

Head of Marketing and Communications

Anna.Elo@vieser.fi

+358 40 581 2567

Skogsjungfrugränden 8

02130 FIN-Esbo

www.vieser.fi