Vieser på Habitare med temat Natural by Vieser

Vieser Oy, Pressmeddelande 2.9.2019

 

Det finländska företaget Vieser med inriktning på designgolvbrunnar deltar på Habitare-mässan med sin Natural by Vieser-avdelning i monter 6b58 på AHEAD-området.

 

I vår avskalat vackra paviljongavdelning som Linda Bergroth designat lyser klart dagsljus in i ett varmt, minimalistiskt badrum med japansk atmosfär.

 

I dag är badrummet inte bara en plats där man duschar, utan ett utrymme för lugn och avslappning. Badrummet återspeglar den boendes stil och personlighet. Det inreds med eftertanke från golv till tak: ytor, material och belysning ska skapa stämning. Golvbrunnens lock får en ny roll i badrummet och blir ett synligt designelement.

 

Naturlighet är grunden för vårt Natural by Vieser-sortiment. På avdelningen presenteras materialen Accoya (trä), Dekton (rekonstruerad sten) och rostfritt pulverlackerat stål. Det är viktigt att materialen är miljövänliga, har en lång livslängd och håller länge i dagligt bruk.

 

Trä upplever en ny renässanstid i inredningen. Vi är först i Finland med att införa badrumsgolv i trä som uppfyller strikta hustekniska krav. Produkterna är ansvarsfullt producerade av äkta trä och har behandlats i enlighet med Svanen-märkningens krav på naturlighet. Äkta trä känns mjukt och varmt under fötterna vilket gör det till ett lämpligt material för våra produkter.

 

Lockens modularitet ger en extra dimension: vid valet av golvbrunn förbinder sig kunden endast till lockets form. Kunden kan själv byta ut locket mot ett lock med samma form i en annan nyans eller ett annat material.

 

Ett annat viktigt tema är förstklassig och genomtänkt design. Golvbrunnens lock är avsett som ett tidlöst designelement bland föränderliga trender och stilar. Vieser samarbetar med de ledande finländska formgivarna Saku Sysiö Aivan och Arni AromaaPentagon Design.

 

På onsdag 11 september kl. 13-15 ordnas ett event på vår avdelning med Annika Jyllilä-Vertigans från Vieser-teamet och designern bakom våra Design-lock, Saku Sysiö. Kom och bekanta dig med oss och vår monter och låt oss bjuda på ett glas bubbel. Varmt välkommen!

 

Vieser är en genuint inhemsk designprodukt. Våra produkter har tillverkats i Kauhajoki i Österbotten sedan 1973. I Finland är vi marknadsledare inom tillverkningen av golvbrunnar. Vi har även verksamhet i Sverige och Norge.

 

Mer information:

 

Vieser Oy

Anna Elo

Head of Marketing and Communications

Anna.Elo@vieser.fi

+358 40 581 2567

Skogsjungfrugränden 8

02130 FIN-Esbo

www.vieser.fi

 

(Publicerat på finska 28.8.2019)