Vieser på Stockholm Furniture Fair 5.-9.2.2019

Starka designernamn bakom Vieser x Durat-mässavdelning:
Linda Bergroth, Saku Sysiö och MOST Collective

Finska tillverkarna av designprodukter Durat och Vieser har lyckats locka prisbelönta och erkända designern Linda Bergroth att sätta upp en gemensam mässavdelning på Stockholm Furniture Fair 2019.

Mässavdelningen är en färgrik och voluminös blandning av den i våras lanserade art deco-inspirerade kompositmaterialkollektionen DURAT Palace och stilrent eleganta nya Vieser-golvbrunnar i dess material.

Med sloganen Twist the norms presenterar avdelningen nya exklusiva badrumsmaterial och modern golvbrunnsdesign som stöder hållbar utveckling. Avdelningen erbjuder även tips för personliga badrumslösningar som håller långt in i framtiden.

“Syftet med avdelningen är att släppa loss från normen och få folk att se badrummet med nya ögon. Vieser och Durat gör det möjligt att bygga konstnärligt och tekniskt högklassiga badrum, som både är personliga och följer nordiska byggstandarder”, berättar Linda Bergroth om utgångspunkterna för sin design.

Glitter i inredningen

Durat Palace föddes då internationella designbyrån MOST Collectives designer Kaori Pi och Geert Decock hittade återvunna finsktillverkade kompositmaterialet Durat. Den ekologiska produkten inspirerade designerduon att skapa en ny färgkollektion för det skandinaviskt avskalade Durat-konceptet.

”Durat Palaces kärna är matt glittrande färgprickar av naturliga färgpigment från en holländsk färgfabrik från 1700-talet. Fabriken finns vid en gammal väderkvarn. MOSTs utgångspunkt är att främja hållbar design som besparar miljön och vars design tål tidens tand”, berättar Kaori och Geert.

Golvbrunnens lock som inredningsdetalj

Viesers eleganta nya golvbrunnskollektioner Vieser Dot, Vieser Square och Vieser Line utgör ett fint komplement till inredningen. Kollektionerna har skapats på Saku Sysiös ritbord vid Aivan – Nordic design and innovation agency.

”Jag ville börja ändra tänkandet och skapa inspirerande lock till golvbrunnar som förnyar sättet att designa, använda och uppdatera badrum. Utöver utseendet tycker jag det är viktigt med formgivning som känns bra under foten”, berättar Saku om sina utgångspunkter.

Vieser har 45 års erfarenhet som skapare av marknadens säkraste golvbrunnssystem. Dess inspirerande design grundar sig alltid på förstklassig pålitlighet samt lätt installation och service.

Tack vare behändig teknik är systemet lätt att installera och rengöra.

Durat – en pionjär inom hållbar utveckling

Durat är ett kompositmaterial som till ca 30 % består av återvinningsplast. Själva produkten är 100 % återvinningsbar. Tack vare sin elegans och hållbarhet lämpar den sig för kök, badrum, restauranger, butiker, laboratorier och båtar.

Durat tillverkas genom att krossa återvunnen plast till granulat, vilket ger produkten dess originella, levande tredimensionella yta, som känns exklusivt silkeslen och varm. Materialet gjuts till plattor samt olika badkar och pooler. Durat finns att få i nästan trehundra olika färgtoner och nio olika mönster. Materialet är extremt hållbart och kan lätt förnyas genom lätt slipning.

Durat är en finsk innovation som tillverkas i Finland. Utgångspunkten för Durats verksamhet har redan i tjugo års tid varit en kombination av återvinning och toppendesign.

Vieser – Simply Smart Living

Vieser har redan i 40 år varit en pionjär inom utveckling av säkra och smarta avlopps- och badrumslösningar. Viesers mål är att tillverka inspirerande badrumsprodukter som underlättar vardagen och inspirerar inredare. Vieser erbjuder innovativa golvbrunnsalternativ som uppfyller och ofta även överträffar både proffsbyggares och slutanvändares förväntningar.

Vieser är en del av företagskoncernen Serres Group, vars första del grundades redan år 1973. År 2017 var Serres Groups nettoförsäljning ca 55 miljoner euro. Förra året sysselsatte bolaget över 350 anställda.