Marknadens lägsta linjegolvbrunnslösning*

Kombinera Vieser One extra låg golvbrunn med Vieser Line linjegolvbrunnlösning så har du en drömkombination för renovering och nybyggnation: marknadens lägsta linjegolvbrunn!

”I stället för att bygga nytt väljer man ibland att renovera för att spara miljön. Den nya extra låga golvbrunnen är idealisk just för renoveringar. Genom att kombinera Vieser Extra låg med Vieser Line skapar man dessutom en linjegolvbrunnslösning med en höjd på endast 90 mm med locket!”, berättar Jens Persson, försäljningschef i Skandinavien.

Vieser Line -linjegolvbrunnserien har fyra olika storleksalternativ vilket ger gränslös frihet för designers. Line -golvbrunnar kan placeras flexibelt intill väggen, nära väggen eller mitt på golvet eller även flera brunnar bredvid varann. Det finns ingen anledning att kompromissa med designen.

Viesers extra låg golvbrunn har höjd på bara 69 mm men trots det en *kapacitet på 1,2 l/s. Brunnen har DN50-utlopp och möjlighet till ett *DN32-sidoanslutning. Vieser One Extra lågs struktur har en betydande fördel vid både renovering och nybyggnation. Tack vare det effektiva flödet på 1,2 l/s är brunnen lämplig för både dusch och badkar. Vattenlåset i denna nyhet baserar på en innovativ membranteknologi.

”Vi ser kraftigt växande efterfrågan och behov på byggmarknaden inom renoveringar och särskilt stambyten. Därför ville vi skapa en golvbrunn som kan möta behovet för särskilt låga konstruktioner”, säger Oskar Schannong, teknisksäljare på Vieser.

Fördelarna med den extra låga modellen av Vieser One är störst i mellanbjälklag där man behöver gjuta tunt på monteringsplattan eller där det på annat vis är svårt att bygga fallet mot brunnen.

Vattenlåset i den extra låga golvbrunnen bygger på en innovativ membranteknik. I stället för ett konventionellt vattenutrymme har låset ett lufttätt membran som öppnas när vattnet strömmar igenom det och stängs därefter igen för att stänga inne avloppsgaser.

Eftersom brunnen saknar vattenutrymme är den även perfekt för byggnader som haft problem med uttorkade vattenlås. Dessutom är brunnen tystare i användning.

Kompatibel med Viesers designlock

Extra låga Vieser One är självfallet även kompatibel med alla våra designlösningar. Golvbrunnssystem med Viesers golvbrunnar och lock har 10 års systemgaranti.

Läs mer på produktsidorna:

Extra låga Vieser One: Vieser One lågmodell DN50 1×32 extra låg med stödben.

Vieser Line