Ny installationsanimation för Vieser Line

Vi har gett ut en ny installationsanimation för vår linjeformade golvbrunn Vieser Line som gör installationen ännu enklare.

Vi får tidvis frågor från kunderna kring installation av Vieser Line. Situationen och omständigheterna varierar från byggplats till byggplats och oavsett hur erfaren man är kan man ibland behöva hjälp med något arbetsmoment. Det finns också många som inte känner till Line-golvbrunnar så bra och därför behöver hjälp med montering eller ritningar.

Därför har vi tagit fram en kompakt installationsanimation för Vieser Line. Den korta videon på 2,40 minuter går igenom installationen av Vieser Line steg för steg:

  1. Installation av golvbrunnen
  2. Gjutform och golvgjutning
  3. Tätskikt
  4. Placering av golvbrunnen
  5. Klinkerläggning och slutförande

Fördelar med installationsmetoden och Vieser Line

Installationsprincipen för Vieser Line är den samma oavsett om golvbrunnen ska ha klinkerbeklätt lock eller rostfritt galler, den enda skillnaden är klinkerläggningen.

Alla golvbrunnslock från Vieser – även Vieser Line – har en av våra effektiva konventionella golvbrunnar under sig. Du kan välja rätt brunn för dina behov bland Viesers omfattande sortiment av golvbrunnar för både nybyggen och renoveringar.

En annan fördel med Vieser Line förutom enkel installation är friheten att placera golvbrunnen där man vill. Väggnära installation är det vanligaste för att kunna göra fallet mot golvbrunnen i en riktning. Vieser Line kan placeras intill väggen, en bit från väggen eller mitt på golvet.

Golvbrunnen är alltid lika funktionssäker och isoleringen lika tät oavsett installeringssätt och inga specialdelar behövs.

Hjälp med installation och planering

Du hittar heltäckande produktspecifika installationsanvisningar för Vieser Line på produktsidorna. Vi har även en separat anvisning för klinkerläggning.

Om du behöver hjälp med installation kan du också kontakta oss direkt på  vieser@vieser.se eller ringa: +46 703 436688