Stor och ståtlig badrumsnyhet

Enskilda designelement kan göra under för hela badrumsmiljön. Vieser har som första företag på den nordiska marknaden lanserat en ny typ av stora designlock för golvbrunnar som förvandlar golvbrunnssilen från en nödvändig teknisk del till en spännande inredningsdetalj. De stora designlocken fungerar som ett intressant och personligt element i badrumsinredningen.

De tidigare lanserade runda Vieser Dot och fyrkantiga Vieser Square finns tillgängliga i behandlat trämaterial (Accoya och Kebony) som lämpar sig för våtrum. På Vieser är vi alltid lyhörda för kundernas önskemål och lanserar därför nu helt nya beklädbara Vieser Dot och Vieser Square. Locken är lika stora som trämodellerna, det vill säga en cirkel med 60 cm diameter eller kvadrat med 60 cm sidor.

Beklädbara lock

Våra nya beklädbara lock ger kunderna helt nya möjligheter att anpassa badrumsgolvets utseende. Locket är utformat som ett metalltråg som kan förses med nästintill vilka golvplattor eller golvmaterial som helst. Plattorna fästs i locket antingen med bruk eller fix. Våra rektangulära linjegolvbrunnar i olika längder som funnits på marknaden i flera år, Vieser Line, fungerar enligt samma princip men installeras vanligen precis intill eller nära väggen. Vieser Dot och Vieser Square är däremot designade att installeras mitt på golvet och kan kombineras med en matchande rund eller fyrkantig regndusch. Idén är att den som duschar ska kunna stå på det stabila och eleganta locket. En särskilt elegant lösning är att kombinera det stora locket med stora klinkerplattor som är populära just nu. Exempelvis 60 x 60 cm klinker ger en vacker symmetri med ett lika stort lock.

Möjligheterna är oändliga då man själv kan välja material. Kunden kan få locket att smälta in genom att välja samma klinker för locket och badrumsgolvet, eller accentuera locket med spännande mönster eller en annan typ av klinker. Locket kan även bekläs med antingen en stor platta eller många små, och även med mosaik. Locket går också att fylla med lämplig golvmassa, till exempel mikrocement eller harts.

Elegans utan kompromisser

Vieser Square och Vieser Dot är designade av den finske formgivaren Saku Sysiö. Funktionalitet har alltid varit en viktig del av Viesers designprodukter. Alla våra designlock är kompatibla med golvbrunnen Vieser One utan några specialdelar. Vieser One-golvbrunnar har installerats i över sex miljoner badrum och upplevs av kunderna som snabb och genialt enkel att installera.

Vieser One har även fått beröm för att den är problemfri att använda. Viesers golvbrunnar har tillräcklig genomströmning även för två regnduschar. Flödesegenskaperna är något som få tänker på när de ska köpa golvbrunn men som har stor betydelse för användningen och servicebehovet. Man vill ju inte att hela badrumsgolvet ska blötas ner när man duschar eller att behöva rensa vattenlåset varje vecka. Viesers golvbrunnar behöver i genomsnitt rengöras bara 1–2 gånger om året.

Viesers designlock levereras med ett redskap för att enkelt och ergonomiskt få upp de stora locken när man så småningom vill ta en titt under locket. Det är viktigt att golvbrunnslocket är hållfast och stabilt för att garantera säkerheten i badrummet för alla typer av användare, till exempel personer i rullstol.

”Vårt mål är att erbjuda produkter som gör verklighet av kundernas inredningsdrömmar och inspirerar dem till spännande badrumsvisioner när de renoverar. Men vi utgår alltid från att produkterna ska vara hållfasta och säkra att använda samt ha nödvändiga typgodkännanden. Vi vill erbjuda högklassig formgivning och effektiv funktionalitet utan att kompromissa med enkel installation och service.”

– Annika Jyllilä-Vertigans, CEO, Vieser

Vieser erbjuder unika designlock och högklassiga golvbrunnslösningar för att inspirera såväl professionella byggare och inredningsdesigners som husägare. Viesers produkter har tillverkats i finska Österbotten sedan 1973. Viesers golvbrunnar har installerats i cirka sex miljoner badrum och företaget har verksamhet i Finland, Sverige, Norge och Estland.